Projekt współczesnego kompleksu mieszkalnego powstał przy współpracy architektów ze studia projektowego Balzar oraz Alcocer. Budynek znajduje się w Torrevieja w Hiszpanii. To nadmorskie miasteczko, słynące z walorów krajobrazowych i atrakcji turystyki. Obszar ten jest również wysoko ceniony pod względem ekologicznym, ponieważ w tej części wybrzeża Morza Śródziemnego znajduje się park przyrodniczy.

Budynek wybija się na tle krajobrazu dzięki białej elewacji, uzupełniając okolicę nadmorskiego miasteczka. Z budynku roztacza się widok na różową solną lagunę oraz na park przyrody i imponującą naturę.

Projekt architektów został wpasowany w teren, dzięki zastosowaniu trójkątnego kształtu budynkuz dużym wewnętrznym ogrodem. Forma budynku charakteryzuje się poziomymi płaszczyznami, zbudowanymi z białych materiałów. Harmonizuje z otaczającą go przestrzenią, naśladując strukturę topograficzną.

Budynek jest obecnie w trakcie budowy, a szacowany termin ukończenia pierwszego etapu to początek 2019. Dwa mieszkania zostały w pełni wykończone i wyposażone, by można było zaprezentować je potencjalnym klientom.