Kamienny dom autorstwa architektów z firmy MM++ znajduje się w Nha Trang, nadmorskim mieście na południowo-wschodnim wybrzeżu Wietnamu. Wakacyjna willa to obiekt o powierzchni 500 metrów kwadratowych. Budynek umiejscowiony jest na wzgórzu, z którego roztacza się wyjątkowy widok na zatokę z przepięknym górskim krajobrazem w tle.

Projekt architektów MM++ skupia się na prostocie konstrukcji zewnętrznej i wykorzystaniu surowych, naturalnych materiałów. We wnętrzu natomiast użyto drewna, czyli elementu nadającego pomieszczeniom przytulności i ciepłego charakteru.

Do willi wchodzi się z tylnej ulicy, a fasadę przy wejściu ozdobiono grubymi kamieniami rzeźbiarskimi. Element ten jest odniesieniem do skalistego otoczenia i zapewnia mieszkańcom prywatność. Zamknięcie od ulicy kontrastuje z elewacją od strony oceanu, która ukierunkowuje willę na niesamowity widok i otwartą przestrzeń.

Pomieszczenia kuchenne znajdują się na tyłach willi, dzięki czemu panoramiczny widok na ocean nie jest niczym zasłonięty. Dzięki dużym oknom na frontowej fasadzie wewnętrzna przestrzeń życiowa wychodzi na zewnątrz. Główna sypialnia została zaprojektowana z ruchomą szklaną loggią, oferującą mieszkańcom niesamowite widoki na wodę.

Projekt willi wykorzystuje funkcjonalne elementy, aby zbudować mocne wrażenie estetyczne i równocześnie stworzyć dom, który cieszy piękną scenerią z każdego zakątka.