Architekci i designerzy z kultowego studia Snøhetta odpowiadają za projekt i realizację pierwszej zlokalizowanej pod wodą restauracji w Europie.

Obiekt przypominający płetwę rekina znajdziemy na północy Norwegii.

Kreatorzy przestrzeni, którzy zrewitalizowali Times Square w Nowym Jorku, stworzyli nową serię norweskich banknotów i zaprojektowali imponujący gmach opery w Oslo, podwodną restauracją jeszcze mocniej podkreślają kunszt i wyrafinowanie.

Under Restaurant imponuje betonową bryłą.

Miejsce zachwyca i wzbudza niezwykłe emocje. Mamy wrażenie, że budynek tonie niczym kontener zatopiony na krawędzi klifu.

Ultraminimalistyczne wnętrza podkreślają emocjonalny charakter obiektu.

Konstrukcję zanurzono na pięć i pół metra.

W środku czujemy się niczym załoga podwodnych statków U-boot.

Konstrukcja okazuje się niezwykle solidna.

Wzmocniony beton i niezwykle grube okna gwarantują bezpieczeństwo.

Wnętrze to współczesny skandynawski minimalizm. Nie zabrakło prac lokalnych rzemieślników, co podkreśla związek restauracji z lokalną przestrzenią.

Trzy poziomy oferują autorską kuchnię szefa Nicolai Ellitsgaard, którego znamy z kopenhaskiej restauracji Måltid.

Dwie gwiazdki Michelin i swoista kulinarna utopia, którą podporządkowano morzu kranie serca i podniebienia.

Obiekt kryje dodatkowo morskie centrum badawcze i unikalne obserwatorium.

Jedno z najbardziej wyrafinowanych miejsc na globie.

Żyjemy po to, aby zjeść tu choć jeden lunch. Totalna rekomendacja trendu.

Lokal znajdziemy pod adresem:

 

Under Restaurant

 

Bålyveien 48

 

4521 Lindesnes Norwegia